Houten wandbekleding

Wand bekleden met steigerhout

Wilt u uw muur op een andere manier afwerken dan met behang of stucwerk? Kies dan voor houten wandbekleding. Met steigerhout kunt u op verschillende manieren uw wanden een warm of robuust uiterlijk geven. Wilt u weten hoe u dit kunt doen? In dit blog vertellen wij u alles over houten wandbekleding en de mogelijkheden ervan.

Een of meerdere muren

U kunt ervoor kiezen om alle muren in een ruimte van houten wandbekleding te voorzien. Maar u kunt natuurlijk ook voor een enkele muur kiezen om deze muur extra onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld de muur achter de bank in de woonkamer, of juist de tegenoverliggende muur waar de televisie wordt opgehangen. Een andere populaire optie is houten wandbekleding tegen de muur waar het bed tegenaan geplaatst wordt.

Soorten houten wandbekleding

Er zijn verschillende soorten houten wandbekleding om uw muren mee te bekleden. Lambrisering kunt u bijvoorbeeld combineren met behang. Wilt u uw wanden met steigerhout bekleden, dan kunt u kiezen uit de volgende opties:

  • Lambrisering
  • Wandbetimmering
  • Wandbetimmering met schappen

Houten wandbekleding in uw interieur

Houten wandbekleding ziet er prachtig uit. Het steigerhout voegt iets extra’s aan het interieur toe. Hout is een natuurlijk materiaal. Daardoor straalt het niet alleen veel sfeer en warmte uit, maar geeft het je interieur een exclusieve uitstraling. Steigerhout staat mooi in een robuust, industrieel interieur, maar is ook te combineren met allerlei andere stijlen voor een verrassend effect.

Kies ook voor wandbekleding van steigerhout

Bent u op zoek naar houten wandbekleding? Steigerhout geeft net even dat bijzondere effect dat u nodig heeft. Er zijn zelfs bedrijven waar u uw houten wandbekleding op maat kunt laten maken. Heeft u al steigerhout toegepast in uw interieur? Laat het ons weten via het contactformulier.