De oplossing om uw leefgebied stalkervrij te krijgen

Wanneer een straatverbod uitkomst biedt

Een straatverbod kan ervoor zorgen dat u weer optimaal veilig en vrij van wantrouwen, angst en irritatie kunt leven. Wordt u momenteel gestalkt door een vervelende ex of een intimiderend persoon? Overweeg dan eens een straatverbod aan te vragen. Wij vroegen ons af: wanneer mag deze aangevraagd worden? Wat zijn precies de regels van een straatverbod? En wat is het verschil tussen straatverbod en een contactverbod?

Een straatverbod aanvragen

Een straatverbod wordt nooit zomaar opgelegd aan iemand. Er moet een legitieme reden aan ten grondslag liggen. Zo’n reden is bijvoorbeeld als u herhaaldelijk last heeft van ongewenst gedrag van een ander. Ook moet dit gedrag een duidelijk negatief effect op uw leven en welzijn hebben. Denk aan hevige angst, irritatie, stress, een bedreigd gevoel en wantrouwen. Als u last heeft van bovenstaande gevoelens, dan kunt u in een isolement raken. In het uiterste geval durft u niet meer naar uw werk te gaan, waardoor u inkomsten misloopt. Of u durft niet meer naar de supermarkt te gaan. Kortom, redenen genoeg om een straatverbod voor uw stalker aan te vragen.

Informatie over de regels van een straatverbod

Als iemand een straatverbod wordt opgelegd, mag deze persoon zich niet meer bevinden in de omgeving die de eiser bepaald heeft. Bij persoonlijke gevallen betreft dit vaak de nabije omgeving om een woning en de dagelijkse leefruimte. Denk aan routes van huis naar werk of naar de plaatselijke supermarkt. Wilt u een straatverbod aanvragen? Bespreek dan met een ervaren advocatenkantoor wat het handigst is in uw situatie. Zo kunt u een straatverbod aanvragen via een kort geding of via het strafrecht. Neem contact op met een advocatenkantoor voor meer informatie hierover.

Verschillende soorten contactverboden

Soms wordt ervoor gekozen naast, of in plaats van, een straatverbod een contactverbod op te leggen. In dat geval is de gedaagde verboden contact te zoeken met de eiser. Er kan gekozen worden voor een algeheel of een partieel verbod. Bij eerstgenoemde is elke vorm van communicatie verboden. Bij een partieel verbod kunnen eventuele noodzakelijke contacten nog wel plaatsvinden. Binnen bepaalde tijden, op bepaalde locaties en uiteraard met respect. Wilt u meer weten over een contact- of straatverbod? Schakel een ervaren advocatenbureau in.

Als u zelf een straatverbod wilt aanvragen

Heeft u zelf last van een bedelaar, stalker, ex, buurtgenoot of onbekende? Voelt u zich bedreigd of geïntimideerd in uw eigen leefomgeving? Maak dan een afspraak met een ervaren advocatenbureau en laat u adviseren en begeleiden in het aanvragen van een straatverbod.