Voetbalreis naar Engeland

Voetbal is voor veel mensen de belangrijkste bijzaak in het leven. Om volop te genieten van het voetbal en het echt te beleven gaan veel mensen naar het stadion om de wedstrijd te bezoeken en optimaal te genieten van het voetbal. Hierbij zijn de grote buitenlandse competities zoals Engeland, Duitsland, Spanje en Italië erg in trek om wedstrijden te bezoeken. In dit artikel wordt ingezoomd op de voetbalreizen naar Engeland.

Premier League

De hoogste divisie in Engeland heet vanaf 1992 de Premier League. In deze competitie spelen veel grote voetballers bij bekende voetbalclubs die je wilt zien spelen. Een aantal voorbeelden van topclubs zijn Chelsea, Arsenal, Liverpool, Manchester City en Manchester United. Voor Nederlanders zijn Everton en Crystal Palace interessante clubs met aan het roer de Nederlandse trainers Ronald Koeman en Frank de Boer.

Populaire bestemmingen

Naast de Premier League zijn er in het Britse voetbal nog een groot aantal mooie voetbalclubs te bezoeken, waarvan een groot aantal in de voetbalhoofdstad Londen. De stad heeft in totaal 14 betaald voetbalclubs. Een ander veel bezochte voetbalstad is Manchester, waar de rivaliteit tussen City en United flink is aangewakkerd. Een echte aanrader is Liverpool, waar de rode (Liverpool) en de blauwen (Everton) de stad in tweeën splitsen. Een andere populaire bestemming voor een voetbalreis in Engeland is Newcastle United en Sunderland. Met de boot reis je vanaf IJmuiden naar Newcastle om te genieten van prachtige stadions met een unieke sfeer.

Complete reizen

Het aantal aanbieders van complete voetbalreizen naar het buitenland is de afgelopen jaren enorm gestegen. Met name voetbalreizen naar Engeland zijn erg populair geworden. Voorbeelden van deze aanbieders zijn onder andere JRM-Reizen.
Deze aanbieders zorgen ervoor dat alles omtrent je voetbalreis is verzorgd. Denk hierbij aan het ticket voor de wedstrijd, de heen- en terugreis en de overnachting. Dit kan echter wel verschillen per aanbieding, dus let goed op tijdens het boeken waarvoor je gaat betalen.