Disc staat voor kwaliteitsborging, veiligheid, brandveiligheid en milieuzorg

DISC is een zelfstandig adviesbureau dat internationaal opereert. DISC staat voor Dutch Industrial Safety Consultants. Het adviesbureau is gespecialiseerd in de volgende sectoren; Kwaliteitsborging, veiligheid, brandveiligheid en milieuzorg.
De taak van DISC als adviesbureau is het bijstaan en coachen van bedrijven, particulieren en overheden bij het opzetten van verschillende onderzoeken en vraagstukken. Die betrekking hebben op documenten, vergunningen, Arbo, milieu, veiligheid en andere kwesties die u in een van onze sectoren kunt treffen. Bovendien verzorgt DISC opleidingen op het gebied van veiligheid, milieu en Arbo. Verder voert DISC inventarisatie en evaluaties uit op het gebied van veiligheid. Tevens is het adviesbureau gespecialiseerd in het uitvoeren van metingen die te maken hebben met Arbo en milieuwetgeving. Zoals metingen van gassen; dampen en geluidsmetingen.

Volledige dienstverlening

DISC verkijkt zich niet alleen op de juridische en technische facetten van een project. Het adviesbureau neemt de hoofdzaak als uitgangspunt. Hierop baseren zij een strategische en tactische aanpak. Resultaatgerichtheid en een hoog serviceniveau zijn hierbij een speerpunt. Omdat DISC verscheidene segmenten onder één dak heeft kan het adviesbureau een project volledig van A tot Z ondersteunen. De dienstverlening en professionaliteit van DISC zijn een garantie voor een effectief resultaat zonder tijdsverlies of overbodige kosten.
Deze dienstverlening wordt uitgevoerd door een team van meer dan vakbekwame en gemotiveerde professionals. Dit zijn meer dan 70 specialisten, adviseurs en instructeurs die paraat staan om u te ondersteunen tijdens uw project.

Brandwacht

Brandwacht

De afdeling brandveiligheid van DISC is goed op de hoogte van de wet en regelgeving betreffende brandveiligheid. Naast deze kennis is de brandwacht gespecialiseerd in de praktische bouwkundige of installatietechnische brandveiligheid. Deze kennis van de brandwacht van DISC wordt gebruikt voor advisering en detachering van bedrijven, instellingen en overheden. de wet en regelgeving aangaande de brandveiligheid is een complexe theorie die in de praktijk moeilijk te verwezenlijken is. De standaardprocedures zoals beschreven door het bevoegd gezag zijn vaak niet toepasbaar. Daarom is maatwerk voor elk apart project een belangrijke factor voor de afdeling brandveiligheid. Uitgangspunt hierbij is dat uw project maximaal brandveilig is tegen minimale kosten.
Tevens verleent DISC veiligheidsopleidingen op locatie bij de opdrachtgever. Andere taken zijn:

  • Gebouwen en installaties inspecteren op het gebeid van brandveiligheid.
  • De brandwachten van DISC zijn voor bepaalde tijd inzetbaar bij de opdrachtgever.

De wetgeving is voortdurend in verandering daarom is het nodig professionals regelmatig de regelgeving monitoren dat en u tijdig op de hoogte houden voor eventuele aanpassingen in uw bedrijf.