Hulp bij energie vergelijken met zonnepanelen

Energie vergelijken met zonnepanelen doe je zo

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? En heb je zonnepanelen? Houd hiermee dan rekening wanneer je energie gaat vergelijken. Er zijn ontzettend veel verschillende energieleveranciers die ook nog eens verschillende contracten aanbieden. Dus welke moet je dan kiezen? En waar moet je allemaal op letten? Gelukkig zijn er verschillende websites waarop je een leverancier kunt vergelijken die aansluit bij jouw situatie, budget en je energieverbruik. Om dit makkelijker te maken kun je je opgewekte energie meenemen in de energievergelijker. Lees snel verder om erachter te komen waar je op moet letten bij energie vergelijken met zonnepanelen.

Zo kun je zelf energie vergelijken

Vul in de vergelijker de opwekking en het verbruik in van het afgelopen jaar. Je vindt deze terug op de jaarnota. Let daarbij goed op dat deze gegevens van een volledig jaar zijn. Heb je pas net zonnepanelen? Dan staat de volledige opwekking nog niet op de jaarafrekening. Tijdens de vergelijking zie je hierdoor waarschijnlijk ook een lager maandtarief dan het termijnbedrag. Deze berekening wordt gemaakt op wat je de afgelopen jaren hebt verbruikt. Daarvan wordt het gemiddelde gebaseerd. Wat je te veel betaalt, krijg je aan het einde van het jaar terug. Heb je dus nog niet zo lang zonnepanelen geplaatst? Geef dit dan aan bij je leverancier zodat ze het termijnbedrag kunnen verlagen. Tijdens het vergelijken kun je ook de verwachting van de installateur die jouw zonnepanelen heeft geplaatst, invullen.

Een passend advies bij zonnepanelen

Kom je er zelf niet uit of twijfel je of je de juiste gegevens hebt ingevuld? Neem dan gerust contact op met een klantenservice van de vergelijkingswebsite. Zij zoeken dan op basis van je verbruik en opwekking voor je uit welke energieleverancier het beste bij je past. Je kunt vaak ook je jaarrekening per mail of Whatsapp opsturen voor een advies op maat. De specialisten van de klantenservice denken dan graag met je mee! Heb je andere wensen? Of maak je nog geen gebruik van groene energie? En heb je hulp nodig bij het kiezen van een contract met groene energie? Laat je adviseren en kom direct energie vergelijken op een site als Independer.