Je website sneller maken? Lees hier hoe!

Het belang van een snelle website

Een website sneller maken, waarom zou je dat doen? Een snellere website is allereerst een van de belangrijkste rankingfactoren van Google. Wanneer jouw website voldoet aan deze belangrijke rankingfactor, wordt deze in het algemeen sneller gevonden. Het gevolg hiervan is weer dat er meer gereageerd wordt op je website en je meer bestellingen kunt verwachten! Veel websites worden in WordPress gemaakt, waardoor de behoefte van WordPress snelheid optimalisatie aan het toenemen is. Hoe maak je dan zo’n snelle WordPress website? Daar vertellen we je in dit blog alles over!

WordPress websites

Een website sneller maken in WordPress is een hele klus. Je kunt zelf een website sneller proberen te maken, maar je kunt dit ook uitbesteden. Wist je al dat ruim 45% van de websites in WordPress gebouwd zijn? WordPress heeft een efficiënte werking, omdat je hiermee makkelijk en snel van veel gratis en standaard functies gebruik kunt maken. WordPress biedt dus vele voordelen! Echter is er ook een nadeel: wanneer je je website niet blijft optimaliseren, kan deze snel traag worden. Gelukkig is dit vrij gemakkelijk op te lossen.

Hoe maak ik mijn WordPress website sneller?

Allereerst zou je kunnen beginnen met het verminderen van het aantal WordPress plugins en gebruik te maken van een snelle WordPress hosting. Optimaliseer ook je WordPress sjabloon/theme. Pas vervolgens de .htacces aan voor het comprimeren van CSS, Javascript en HTML. Vind je het resultaat nog onvoldoende? Gebruik Google Pagespeed tools, zodat je kunt kijken waar je je pagina nog meer op kunt verbeteren. Vaak kun je via deze tool al veel informatie verkrijgen. Moet je Javascript en CSS bestanden naar de footer van je website verplaatsen? En moet je deze bestanden ook comprimeren? Of moet je de afbeeldingen van je website verkleinen en browsercaching toepassen? Voor een optimale snelle website, kun je er het beste voor zorgen dat alle genoemde punten in orde zijn.

Laat jouw website sneller maken door een specialist

Lees je dit nu en lijkt het je toch lastig om zelf je website sneller te maken? Of weet je niet goed hoe je de Javascript en CSS bestanden naar de footer van je website verplaatst? Dan kun je dit klusje het beste uitbesteden aan professionele website bouwers. Dit bespaart jou immers een hoop tijd en je krijgt er een mooie snelle website voor terug! Wij wensen je heel veel succes bij het sneller maken van je website!