Ontdek de verschillen tussen een boekhouder en payrollbedrijf

Een boekhouder of een payrollorganisatie?

Misschien doet u uw administratie geheel zelf. Wellicht heeft u een boekhouder in dienst die deze zaken voor u regelt. Heeft u echter al eens gedacht aan een payrollorganisatie? Dat kan u veel voordelen opleveren! In dit blog vertellen wij u meer over de verschillen tussen een boekhouder en een payrollorganisatie. Lees gauw verder voor meer informatie.

Wat doet u en wat doet de boekhouder?

Veelal regelt uw boekhouder de personeelsadministratie. Vaak worden ook andere dingen voor u verzorgd, zoals het boeken en verwerken van uw financiële gegevens. Een boekhouder verzorgt vaak de crediteurenbetalingen, het debiteurenbeheer en verwerkt uw aangiftes. Wat u doet is de gegevens hiervoor aanleveren en deze samenstellen.

Het verschil tussen een boekhouder en een payrollorganisatie

Vaak doet de boekhouder uw administratie erbij terwijl dit niet zijn hoofdspecialisatie is. De boekhouder verwerkt de persoonsgegevens die u aanlevert, maar alles daaromheen moet u normaliter zelf regelen. Zaken die u dan zelf moet regelen, zijn onder andere het contact onderhouden met de Arbodienst, het regelen van een pensioen voor zowel uzelf als uw personeel en het afsluiten van een verzuimverzekering. Bij een payrollorganisatie wordt uw gehele personeelsadministratie van u overgenomen. Alle zaken rondom arbeidsovereenkomsten zijn dingen waar u zich dan niet meer mee bezig hoeft te houden. Het contact met de Arbodienst wordt verzorgd door de payrollorganisatie en het pensioen voor u en uw werknemers hoeft u straks niet meer zelf te regelen. Een verzuimverzekering afsluiten? Ook dat wordt voor u geregeld.

Nog een bijkomend voordeel van een payrollorganisatie

Nog een ander belangrijk bijkomende voordeel van een payrollorganisatie is dat zij zich verantwoordelijk stellen voor de arbeidsrechtelijke risico’s. Dan kunt u denken aan ziekte of ontslag van een van uw medewerkers. Een boekhouder stelt zich hiervoor niet verantwoordelijk.
Zoals u kunt lezen zijn een boekhouder en een payrollorganisatie twee op zichzelf staande dingen.

Uw administratie uitbesteden aan een payrollorganisatie

Denkt u na het lezen van deze tekst dat u uw administratie wilt uitbesteden aan een payrollorganisatie? Een goede keuze, waarbij u uw boekhouder niet perse de laan uit hoeft te sturen. De boekhouder kan zich eventueel nog bezighouden met de overige financiële administratie. Zo heeft u uw administratie straks volledig geregeld, hoeft u zich geen zorgen meer hierom te maken en kunt u uzelf volop focussen op uw eigen onderneming!