Dit zijn dé laatste trends in trappen

Ontdek uw favoriete trap

Is het tijd voor een traprenovatie? En wilt u weten wat de actuele trends zijn in trappen? Wij zochten naar de laatste trends. Lees dit blog en ontdek uw favoriete trap. Wij kunnen u alvast verklappen dat tegenwoordig ontzettend veel mogelijk is. Van strak industrieel tot rijkelijk gestoffeerd. Heeft u al een bepaalde voorkeur? Of heeft u nog werkelijk geen idee hoe uw ideale trap eruit ziet? Lees verder en ontdek wat straks uw wensen zijn voor die langverwachte traprenovatie!

Trend 1: Strak industrieel

Wat in 2018 al een erg populaire trend was in trappen en in 2019 alleen nog maar meer aan populariteit zal winnen, is de strakke, industriële stijl. Een trap in deze trend is te herkennen aan de stoere materialen. Denk aan grove houtstructuren, staal en beton. U denkt waarschijnlijk meteen: wordt mijn trap niet veel te zwaar met beton? Wees gerust, trappen kunnen tegenwoordig prachtig bekleed worden met platen en stootborden met een betonlook. Ook de combinatie van beton, staal, hout en bijvoorbeeld een natuursteenlook wordt erg vaak gekozen. Kortom, kies voor een strakke, industriële traprenovatie als u een voorliefde heeft voor pure, stoere materialen.

Trend 2: Sober zwart

Waar in 2017 trappen nog vol met gekleurde tegeltjes werden beplakt, wordt in 2018 en 2019 voor een wat meer ingetogen stijl gekozen. Zeker in de wat oudere huizen wordt steeds vaker gekozen voor een grijze, antraciete of zelfs compleet zwarte trap. Dit klinkt wellicht wat sober, maar het geeft een enorme klassieke en luxe uitstraling. Groot voordeel is dat er nog steeds uit vele verschillende materiaalsoorten gekozen kan worden. Denk aan heel donker hout, zwarte stoffen bekleding en donker beton. Om uw trap toch nog iets op te lichten, kunt u kiezen voor LED verlichten onder de treden. Op die manier zorgt deze soort traprenovatie voor een perfecte balans tussen donker en licht.

Trend 3: Rijkelijk gestoffeerd

Lijnrecht tegenover de strakke, industriële en sobere, zwarte traprenovatie staat de rijkelijk gestoffeerde trend in trappen. Bij deze stijl kan werkelijk alles. Wilt u uw trap tijdens de traprenovatie laten bekleding met fel roze velours? Ga daar dan gewoon voor! Heeft u interesse in een trap met mooie gebogen bekleding in een zacht tapijt? Ga dan op zoek naar een specialist in traprenovatie die uw wensen voorop zet. Ook al zijn de materialen van uw wensen niet direct beschikbaar; een beetje expert in traprenovatie zet alles op alles om toch precies dat resultaat dat u wenst te verwezenlijken!

Ga op zoek naar een specialist in traprenovatie

Bent u klaar voor die langverwachte traprenovatie? Heeft u uit bovenstaande laatste trends uw favoriet gevonden? Neem dan contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in traprenovatie. Nadat de traprenovatie voltooid is, bent u de trotse bezitter van precies die industriële, zwarte of luxe trap waar u al jaren van droomt!