Ontdek alles over centrifugaalpompen

Wat is een centrifugaalpomp precies?

Wordt van u verwacht te gaan werken met centrifugaalpompen? Dan is het wel zo fijn als u een beetje weet wat deze dingen precies zijn. Om u straks niet met een mond vol tanden te laten staan, hebben wij alvast voor u uitgezocht wat de toepassingsmogelijkheden met een centrifugaalpomp zijn. Wist u bijvoorbeeld al dat er een verschil is tussen horizontale en verticale pompen? Wanneer is welke nou precies nodig? Lees het allemaal in dit blog over centrifugaalpompen.

Kom erachter hoe centrifugaalpompen werken

Wat de centrifugaalpomp onderscheidt van bijvoorbeeld een verdringerpomp, is dat eerstgenoemde werkt door middel van centrifugaalkracht. Dit betekent dat de pomp heel snel ronddraait. Vanwege deze ronddraaiende beweging, wordt de centrifugaalkracht op de vloeistof overgebracht. Deze wordt hierdoor naar de buitenzijde van het pomphuis gebracht. De vloeistof verplaatst daardoor eenvoudig, snel en netjes. Wat helemaal mooi is aan centrifugaalpompen, is dat er, vanwege de centrifugaalkracht en de vloeistofverplaatsing, een onderdruk in het hart van het pomphuis bevindt. Precies daar wordt de vloeistof voortdurend weer aangezogen. Zo wordt de vloeistofverplaatsing voortdurend in stand gehouden: vloeistof wordt aangezogen en direct naar de buitenzijde verplaatst.

Ontdek de voordelen van centrifugaalpompen

Centrifugaalpompen bieden enorm veel voordelen. Wist u bijvoorbeeld al dat ze zeer flexibel inzetbaar zijn? Daarnaast zijn ze relatief voordelig en eenvoudig in gebruik. Waarvoor heeft u een centrifugaalpomp nodig? Ga op zoek naar een specialist in pompen, zodat u straks beschikt over precies die centrifugaalpompen die u voor uw proces nodig heeft. Er bestaan normaalzuigende en zelfaanzuigende centrifugaalpompen. Let ook op de range van de centrifugaalpompen. Er bestaan pompen tot 2000m³/u en 120 meter opvoerhoogte en pompen met temperaturen van -60°C tot +200°C. Vergeet ook niet de juiste keus te maken tussen een centrifugaalpomp met elektrische aandrijving en een met hydraulische aandrijving. Moeten uw pompen beschikken over een ATEX certificaat en/of een FDA certificaat? Ga dan op zoek naar een leverancier die deze verstrekt.

Wanneer zijn centrifugaalpompen handig?

Centrifugaalpompen kunnen toegepast worden in de:

  • Chemie
  • Vuil water verwerking
  • Schoon water verwerking
  • Alib en sludge verpomping
  • Abrasieve vloeistoffen verpomping

Ga op zoek naar een specialist in pompen, zodat u straks beschikt over de juiste centrifugaalpomp. Houd dus rekening met waarvoor u de pomp wenst te gebruiken, welke aandrijving u wenst, hoe ver de range moet rijken van uw pomp en tot welke temperatuur de pomp moeten kunnen werken. Als u die informatie overdraagt aan een specialist in centrifugaalpompen, dan weet u zeker dat u het juiste product aanschaft voor uw proces.