Subsidie advies: juist nu essentieel

Haal alles uit uw innovatie met subsidie advies

Om een innovatie optimaal te laten floreren, is de nodige subsidie essentieel. Veel MKB’ers vragen daarom ondersteuning aan vanuit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Via deze regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar hun innovatie, hun ideeën sneller doorontwikkelen tot succesvolle producten en diensten, en hun loonkosten beter vergoeden. In 2017 is vanuit de WBSO een kleine € 1,2 miljard betaald. Dit geeft aan dat deze regeling enorm populair is. Maar is dat een goed of juist een slecht teken? Om daarachter te komen, gingen wij op zoek naar een speler in subsidie advies.

Hoe zit het nou precies met die WBSO subsidie?

De meningen over het gretige aftrek van de WBSO zijn nogal verdeeld. Zo is staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zeer positief. Zij beschouwt de enorme afdracht van deze subsidie als een teken van een sterke economische groei. Het geeft volgens haar aan dat ook beginnende bedrijven laten zien dat zij niet alleen het fundament van onze economie zijn, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan de toenemende vraag en productie. Een geheel ander geluid liet minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) vorig jaar horen. Hij kaartte aan dat in 2016 het WBSO-budget al zo erg was overschreden (met 65 miljoen maar liefst), dat dit zou moeten worden gecompenseerd in 2018. Zijn plan was om deze populaire subsidie te verlagen. Tegelijkertijd nemen de kosten voor R&D juist alleen maar toe!

Ga op zoek naar gedegen subsidie advies

Kortom, gebruik kunnen maken van de WBSO is niet meer heel vanzelfsprekend. Hoe het nu precies zit met deze subsidie, vroegen we na bij een aanbieder in subsidie advies. Deze gaf gelukkig aan ons niet te druk te maken. De WBSO is nog steeds een fijne, algemene subsidie voor iedereen die wat extra ondersteuning kan gebruiken in het onderzoek en de ontwikkeling van een innovatie. Let wel, als u gebruik wenst te maken van deze subsidie, dan moet uw aanvraag wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ons werden de volgende genoemd. U:

  • Ervaart problemen bij de ontwikkeling
  • Wilt een innovatie (iets nieuws) leveren
  • Moet nog beginnen met de werkzaamheden
  • Bent zelf de eigenaar of uitvoerder van het werk
  • Heeft gecontroleerd of uw innovatie nog niet bestaat

Als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, moet het geen probleem zijn in aanmerking te komen voor de WBSO.

Vraag desgewenst om meer subsidie advies

Wenst u zelf gebruik te maken van de WBSO subsidie? Wilt u weten wat er precies van u verwacht wordt als u deze subsidie toegekend krijgt? Ga dan op zoek naar een bedrijf dat u kan voorzien van subsidie advies.