Verdwaald in het aanbod online marketingbureaus? Gebruik deze tips!

Tip 1: Kijk eerst eens naar je bedrijf: Wie ben je en wat wil je?

De online wereld wordt steeds groter en sneller. Bedrijven moeten hierop inspelen: zonder een professionele site word je door de consument tegenwoordig bijna niet meer serieus genomen. De keuze is dan immers makkelijk gemaakt: er wordt gekozen voor jouw concurrent die wel een goede site heeft. Je maakt dus de keuze om je site een boost te geven. En nu? Naar welk online marketingbureau moet je toe? Begin dan eens bij jezelf. Heb je bijvoorbeeld een groot bedrijf? Er zijn bijvoorbeeld online marketingbureaus speciaal voor mkb bedrijven. Hierdoor kunnen zij beter inspelen op jouw behoeftes en wensen.

Tip 2: Filter op basis van je budget

Een ander groot verschil in marketingbureaus is het bedrag dat ze vragen voor hun services. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken wat de doelgroep is van de bureaus (zoals dus bijvoorbeeld mkb bedrijven), maar het kan ook liggen aan het feit dat dat nou eenmaal de basistarieven zijn van het bedrijf, ongeacht de grootte van jouw bedrijf. Bedenk daarom goed wat je voor je bedrijf wilt halen uit de samenwerking met het online marketingbureau. Sommige bureaus zien er prachtig uit, maar kosten nou eenmaal teveel voor wat jij eruit wilt halen. Zet daarom goed op een rijtje wat je wilt en wat het maximaal mag kosten.

Tip 3: Kies voor een bedrijf met ervaring en kennis

Het is belangrijk in de online wereld dat je weet wat je doet. Er zijn veel experts werkzaam op het gebied van bijvoorbeeld SEO en SEA, en het online marketingbureau dat jij kiest moet daar wel in mee kunnen. Delen zij bijvoorbeeld kennis op hun website in de vorm van een blog, hosten ze webinars of bieden ze cursussen aan? Dit zijn tekens dat het bedrijf op professioneel niveau opereert binnen de online marketingwereld, omdat de organisatie kennis deelt met anderen. Zo ontwikkelen zij zichzelf meer en bieden ze jou als klant een extra service naast het optimaliseren van bijvoorbeeld jouw website.

Tip 4: Doe wat goed voelt

Deze laatste tip klinkt misschien een beetje clich├ę, maar hij is zeker niet minder waar. Surf eens rond op het internet, pas bovenstaande tips toe en begin gewoon eens met rondbellen. Vaak kan je aan de hand van een telefonische eerste indruk wel aardig peilen of je een klik hebt met het bedrijf. En wanneer de klik er wel is, kan je vaak ook het beste sparren met het bureau over de ideale uitkomst van jouw website. Mocht je nou denken dat de klik er was, maar blijkt dit na de kennismaking toch niet zo te zijn? Vertel dit dan eerlijk en kijk verder naar een ander bureau. Een echt professioneel online marketingbureau heeft hier begrip voor.