Virtueel kantoor: Het Nieuwe Werken

Slimme oplossingen voor flexibel werken

Als ondernemer bent u waarschijnlijk altijd op zoek naar oplossingen die uw werk makkelijker en flexibeler maken. Uit onderzoek is immers gebleken dat flexibel werken goed is voor de gezondheid. En waarom zou u het uzelf niet makkelijker maken? Lees in dit blog meer over handige oplossingen voor flexibele ondernemers.

Het Nieuwe Werken

Technologische ontwikkelingen (zoals een toegenomen internetsnelheid), slimmer en efficiënter werken, meer zelfstandige werknemers en een andere manier van leidinggeven. Het zijn allemaal ontwikkelingen die onder de noemer ‘Het Nieuwe Werken’ vallen. Voor veel ondernemers is dit een uitkomst. Maar soms is het wel even puzzelen om te bepalen hoe u precies invulling kunt geven aan Het Nieuwe Werken en gebruik kunt maken van alle beschikbare mogelijkheden. Daarom hieronder aandacht voor een aantal concrete oplossingen die het werk van de flexibele ondernemer een stuk gemakkelijker maken, te weten flexibele werkplekken en een virtueel kantoor.

Flexibele werkplekken

Als flexibele ondernemer bent u waarschijnlijk veel onderweg en niet gebonden aan één werkplek. Om aan de vraag van flexibel werken te voldoen, werken veel freelancers en zzp’ers tegenwoordig in coworking spaces. In deze kantoorgebouwen werken verschillende bedrijven die een kantoorruimte huren. Dit vergemakkelijkt het netwerken en het delen van kennis.

Virtueel kantoor: de voordelen

Werkt u veel thuis, bij de klant of bent u veel op reis voor uw onderneming? Dan wilt u natuurlijk verzekerd zijn van een goede afhandeling van uw poststukken. Het inschakelen van een virtueel kantoor is voor de flexibele ondernemer dan een zeer geschikte oplossing. Al is het maar omdat u niet wilt dat opdrachtgevers uw post naar uw huisadres sturen of uw zakelijke post per ongeluk bij de buren wordt bezorgd. Een virtueel kantoor is een adres waar u uw post naar toe kunt laten sturen, waar de post vervolgens wordt gescand, gesorteerd en digitaal naar u verzonden wordt. Het is ook mogelijk om de fysieke post naar een adres van uw keuze te sturen (handig als u bijvoorbeeld voor zaken in het buitenland verblijft). Een virtueel kantoor biedt dus vele voordelen:

  • U blijft altijd op de hoogte van inkomende post
  • Uw post wordt gearchiveerd in een digitaal archief
  • U kunt zich blijven richten op uw corebusiness
  • U heeft waar en wanneer dan ook toegang tot uw poststukken
  • Uw zaken blijven gescheiden van uw privé leven

Meer weten?

Wilt u meer weten over slimme oplossingen voor flexibele ondernemers? Neem dan eens een kijkje op de website van ADD Business Point voor meer informatie over een virtueel kantoor!