Waterontkalker

Waarom een waterontkalker?

Heeft u vaak last een doffe aanslag op uw vaat? Heeft u geregeld verstopte leidingen? Moet uw waterkoker steeds harder werken om u water aan de kook te krijgen? Dan heeft u waarschijnlijk last van kalkaanslag in uw leidingen. Kalk ontstaat uit een combinatie van calcium en magnesium die uit grond- en oppervlaktewater naar boven komen. Hoeveel last u hiervan heeft, ligt aan waar u woont en hoe het waterleidingbedrijf daar werkt, maar enige last van kalkaanslag zult u over wel hebben. Heeft u veel last van kalkaanslag? Dan is een waterontkalker handig voor u! Met een waterontkalker heeft u namelijk geen last meer van kalk in uw water. Daarmee heeft u een boel voordelen in huis.

De werking van een waterontkalker

Een waterontkalker plaatst men bijna altijd in de meterkast achter de watermeter. Het hangt een beetje af van uw woonruimte. Een ontkalker kan ook worden geplaatst in uw garage, bijkeuken, trapkast of waterput. In elk geval: zodra deze geïnstalleerd is regelt deze dat er geen kalk meer in uw leidingen en water komt. Enkele waterontkalkers doen dit d.m.v. speciaal zout waarmee calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water worden gefilterd. Andere varianten waterontkalkers werken met een bijzondere wervel methode. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de calcium- en magnesiumdeeltjes niet meer samengevoegd worden en dus niet meer in kalk veranderen. In elk geval: van kalk heeft u met beide soorten waterontkalkers geen last meer. Dat zorgt voor wat fijne voordeeltjes.

De voordelen van waterontkalkers

De nadelen van leidingen en sanitair vol kalk, heeft u met een waterontkalker geen last meer. Kalk zorgt er namelijk voor dat uw waterkoker er langer over doet om het water te laten koken. Kalk zorgt er ook voor dat uw vaatwasser harder moet werken om uw vaat te reinigen. Uiteindelijk wordt uw water met een waterontkalker ook wel zacht water genoemd. En dit zachte water smaakt aanzienlijk beter. Met een waterontkalker rekent u dus op lekker water, geen kalkaanslag meer en lager energiekosten doordat uw apparaten niet meer zo hard hoeven te werken.

Ervaring met waterontkalkers

Met diverse waterontkalkers kunt u dus veel voordelen in huis halen. Zowel qua kostenbesparing als op huishoudelijk gebied. U wilt toch ook lagere energiekosten, minder schoonmaakwerk aan uw apparaten en drinkwater dat goed smaakt?

Heeft u een interessant onderwerp om over te schrijven? Stuur uw bericht in en wie weet staat uw blog straks op deze site.