Zelf een kast op maat (laten) maken

De voordelen van een kast op maat

U kunt natuurlijk stad, land en het internet afreizen om de juiste kast te vinden voor uw interieur. Maar waarom zou u niet gaan voor een kast op maat? Of u nu en boekenkast, linnenkast of kledingkast: een kast op maat (laten) maken biedt een boel voordelen. Voordelen die ervoor zorgen dat u, na het lezen van dit blog, ook een kast op maat wilt.

Altijd perfect qua maat

Als u een kast in een winkel of webshop koopt, moet u altijd goed op de maten letten. De vraag is natuurlijk altijd of hij wel past en of hij wel matcht met uw interieur. U zult de eerste niet zijn die een kast goed opgemeten denkt te hebben en er thuis achter komt dat de kast helemaal niet past. Door een kast op maat te maken of te laten maken, voorkomt u dit. Zo rekent u altijd op een perfecte op maat gemaakte kast zoals u dit wilt zien.

Materiaal naar wens

Naast het formaat kunt u natuurlijk ook kiezen uit het juiste materiaal. Het soort materiaal bepaalt namelijk voor een groot deel de look van uw kast op maat. Als u voor bijvoorbeeld eikenhout of steigerhout gaat bent u verzekerd van een robuuste, maar natuurlijk look. Eikenhout en steigerhout reageren erg op vocht en dit maakt ze minder geschikt voor de badkamer. Daarmee zijn ze voor minder vochtige ruimtes in huis wel weer geschikt. Voor een kast in de badkamer gaat u liever voor een tropisch hardhout zoals teak en merbau.

De juiste afwerking

Het is de uiteindelijke afwerking van het hout die bepaald welke indruk uw kast maakt. Gaat u voor een fancy uitstraling? Kies dan voor een mooie lak en verfsoort om voor een mooie, glanzende uitstraling te gaan. Gaat u liever voor een industriƫle look? Ga dan voor een afwerking waarmee de houtsoort er zo natuurlijk mogelijk uit blijft zien of kies voor minder warme kleuren zoals grijs, wit en zwart. Voor elk wat wils! Wat voor een kast u ook wenst, met een kast op maat kan het niet mis gaan! Bent u een handige Harry? Maak dan uw kast zelf.Bent u niet uit het juiste hout gesneden daarvoor? Geen zorgen: dan kunt u het altijd laten doen!

Heeft u ervaringen met het op maat (laten) maken van kasten? Laat het ons weten via het contactformulier.