Wist jij dit al over een slotenmaker?

Creëer een veilig thuis

Misschien heb je het al een keertje meegemaakt. Je had haast, sloot de deur achter je dicht, maar vergat je sleutels. Die heb je in alle haast laten liggen op tafel. Je hebt jezelf dus buitengesloten. Handig! Wat nu? Als je geen reservesleutels hebt neem dan contact op met een slotenmaker. Zij zijn vaak 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Een slotenmaker geeft je weer toegang tot je woning. Daarnaast kunnen zij je helpen bij storingen, je slot vervangen of beveiligingsadvies geven. Heb je jezelf buitengesloten dan kan een slotenmaker je dus helpen. Maar zij kunnen nog veel meer voor je betekenen. In dit blog lees je meer over wat een slotenmaker doet op het gebied van inbraakbeveiliging.

Laat je woning controleren door een slotenmaker

Een slotenmaker helpt je op een snelle, adequate manier als er bij je is ingebroken, je sleutel is afgebroken of defect is. Maar wist je dat zij er ook voor kunnen zorgen dat je woning inbraakwerend is? Dit bereik je met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Inspecteer je woning samen met een slotenmaker. Door de ogen van de inbreker kijk je naar de sloten, brandveiligheid en de mogelijkheid om al klimmend bij je ramen te komen. Vervolgens geeft hij je specifieke preventietips. Zijn er eventuele verbeterpunten? Als je die laat uitvoeren dan ontvang je het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Kies voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Ben je geïnteresseerd in het behalen van het certificaat? Tijdens de inspectie let een slotenmaker op een aantal dingen. Je huis moet voldoen aan de volgende inbraakpreventie eisen:

  • Gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen, deuren en lichtkoepels
  • Goede verlichting bij de buitendeuren
  • De sloten op ramen moeten minimaal 3 minuten inbraakwerend zijn
  • Op elke etage hangt een rookmelder
  • Gebruik maken van goede sloten

Met dit keurmerk neemt de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90% af. Dat wil jij toch ook? Geef inbrekers geen kans. Bovendien is het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen 10 jaar geldig. Daarna vraag je opnieuw aan een slotenmaker om je huis te controleren.

Geef inbrekers geen kans

Heb je jezelf buitengesloten? Bij zo’n acuut probleem kun je een slotenmaker bellen. Of wil je voor jouw woning een Politiekeurmerk Veilig Wonen? Neem dan ook contact op met een slotenmaker. Hij gaat pas weg als je jezelf (weer) veilig voelt in je eigen huis. Wil je weten wat je het beste kunt doen als je jezelf hebt buitengesloten? Of wil je meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Neem dan eens een kijkje op de website van deze vakkundige slotenmaker.